tisdag 7 januari 2014

Fruktsallad med mandelgrädde

Här kommer receptet på lördagens efterätt; 
Fruktsallad med mandelgrädde! beräknat till 6 personer
  • 1 apelsin
  • 1 bit melon (à 250 g)
  • 1 bit ananas (à 300 g)
  • 1 äpple
  • 15 kärnfria vindruvor
  • 1 burk apelsinläsk (à 33 cl)
Skär bort skal från apelsin, melon och ananas. Kärna ur melon, nektarin och äpple. Skär frukten i ätvänliga bitar. Lägg i en bunke och häll på läsken. Vänd runt och låt stå och dra 20–30 minuter

Amarettogrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 - 2 msk Amaretto italiensk mandellikör (kan uteslutas)
  • 1/2 dl rostade mandelspån 
Vispa grädden fast och rör i likören. Fördela frukt och läsk i glas. Klicka på grädden och strö över mandelspån

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar