måndag 6 januari 2014

Fläskfilé med sauterad zucchini

Här kommer receptet på huvudrätten från lördagens middag, fläskfilé med sauterad zucchini!
Receptet är beräknat till 4 personer.
  • 2 st tunt skivade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 st tunt skivad zucchini
  • 500 g paccheri (tjocka pastarör)
  • Salt
  • 1.5 dl grädde
  • 50 g ruccola
  • 100 g skivad prosciutto
  • Parmesanost
  • 20 g bladspenat
  • 500 g fläskfilé         
Stek fläskfilén hel i en stekpanna tills den fått en stekyta och stek den sedan i ugnen på lågvärme långsamt så att den inte blir torr till 65c. 
Låt den sedan vila medan du steker vitlök och peppar på låg värme tills vitlöken är mjuk.
Lägg i zucchinin och stek, grönsakerna ska vara al dente. 
Ställ sedan åt sidan.
Koka pastan och häll av vattnet, blanda i zucchiniröran och grädden.
Blanda runt ordentligt tills grädden kokat in i pastan, blanda i ruccolan och blad spenaten lägg upp på tallrik eller stor skål.  
Garnera med hela skivor prosciutto, hyvlad parmesan.



                                   





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar