måndag 6 januari 2014

Michans kantarellsoppa med krispiga vitlöksbröd!

Här kommer receptet på Michans kantarellsoppa med krispiga vitlöksbröd som serverades på lördagens middag!
Det är beräknat till fyra personer.
  • 8 dl  kantareller / trattkantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 4 dl buljong/spad från grönkål eller vatten
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Rensa och grovhacka svampen. Skala och finhacka löken.Fräs svamp och lök i smöret i en gryta eller kastrull tills all vätska har kokat bort. Tillsätt vatten, fond och grädde. Låt småkoka under lock ca 30 minuter.Ta grytan eller kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare.
Tillsätt citronjuice, hälften av persiljan, salt och peppar.
Häll upp soppan och garnera med resten av persiljan. 


Vitlöksbröd!

  • 2 st bröd av formfranska
  • Bregotts smör med havssalt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Riven västerbotten ost
Dela bröden i trekanter. Blanda smöret med de pressade vitlöksklyftorna och bred på brödet. Strö över lite riven ost och så in i ugnen 175c tills bröden fått gyllene färg! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar